Login Form

КАРМИЧНА АСТРОЛОГИЯ

Кармичната астрология има окултна основа. Кармата показва с какво се ражда човек. Кармата е действие. А всяко действие поражда следствие. Значи има причина, има и следствие. Законът за кармата е формулиран от Моисей така: „око за око, зъб за зъб”. Всички действия пораждат карма. Мислите могат да не се превъплатяват, но негативните помисли вредят на самия човек – на сърцето му. Резултатите от мислите и действията са различни по отношение на кармата. Човек преминава през не едно прераждане – душата му еволюира на протежение на стотици животи.

Духът от Бога, тялото от Земята. По средата са се срещнали. Заедно са вървели 2 процеса – инволюция и еволюция. Възникването на човека – Дух и Душа. Грехопадението на Духа (сина на Небето) и дъщерята на Земята. При раждането Душата започва да изгражда астрална, ефирна обвивка. Процесът на въплащаването се извършва постепенно – от 3 месеца преди зачатието и до 6 години.

Кога се е извършило напълно прераждането? Когато човек възприема критика от другите хора и сам може да анализира ситуацията – появява се свободна воля. До този момент детето не разбира кое е „добро” и кое „лошо”. Може и по-късно да не разбира това, ако е слаба сферата на свободната воля и разума „Където вие съкровището, там е и сърцето ви”. За всеки има съкровища – тяло, емоции, чувства, разум и безсмъртна Душа…Човек живее според всичко това и създава своето „Аз”.

Защо  човек има такава съдба? Богатите се раждат в осигурени семейства, а други цял живот съществуват в бедност и страдания. Това е свързано с кармата. По Божия воля човек се ражда в съответно семейство. Ако той страда, значи има за какво.

Кой създава кармата? Карма могат да създават само съзнателни същества, които имат свободна воля (ангели, Духове, демони, хора). Животните не създават карма, тъй като не нарушават природните закони. Само съзнателните същества могат да нарушават нравствените закони на природата. С това създават негативна карма и нарушават екологията. Тези закони са подробно описани в йогата и Библията.

Какво се случва в момента на смъртта и в момента на раждането на човека? В момента на смъртта се извършва отделяне на всички фини тела, при раждането става обратното. Фините тела се съединяват с пъпа в течение на 3 дни. При смъртта на третия ден връзката с телата се разрушава – това е естествена причина. Сваляне на ефирната обвивка (етерното тяло). Останалите тела са съединени до деветия ден. На деветия ден пъпчето се разкъсва – изхвърля се астралната обвивка. След това на 40-тия ден се разрушават астралните и менталните тела. Остава Духът и съзнанието. Те не се разделят никога.

Естествената смърт е от болести и естествени процеси. Неестествената смърт е от нещастни случаи, убийства. Човекът „его” (обединените 4 принципа) може да не свали етерната си обвивка и преминава към ново раждане. В най-лошия случай – не сваля астралната обвивка, при което Душата не се издига нагоре. Това е опасно за Нисшите Души, особено ако е налице страст или мъст.

Душата търси оръдието на своето отмъщение – вселява се в други хора (възможно и в животно). Тогава човекът е психически болен.

Download our Mobile App

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected hummer.

  • Download
  • Download